// Bliv samarbejdspartner

Motiverede unge

FJF hjælper unge med at finde et fritidsjob. Ved at opsøge FJF tager de unge selv et aktivt skridt for at få et arbejde. De henvender sig frivilligt, fordi de gerne vil tjene deres egne penge, have noget fornuftigt at tage sig til i fritiden og ikke mindst for at få et alternativ til at hænge ud på gaden. FJF tilbyder de unge vejledning omkring jobønsker, jobsamtale-træning, jobkurser og opfølgning når de kommer i arbejde.

Samarbejde uden omkostning

FJF samarbejder allerede med en række virksomheder, der gør en forskel for Vesterbros unge. Du har også mulighed for at samarbejde med FJF uden omkostning eller forpligtigelse for ansættelse fra din virksomheds side. Til gengæld får du adgang til en række unge, der er meget motiverede for at få et job!

Lyder det for godt til at være sandt? Det er det faktisk ikke! I FJF har vi flere års erfaring med at matche de unges profiler med dine ønsker. Det vil sige, at vi vil finde de unge, der passer ind i din virksomheds medarbejder profil. Derefter er det op til dig om du vil ansætte den/de formidlede kandidat(er).

Socialt ansvar

Som samarbejdspartner er du med til at tage et socialt ansvar og hjælpe udsatte unge med at få en positiv erfaring på arbejdsmarkedet. Flere undersøgelser viser, at de unge, der har fritidsjob klarer sig bedre end de unge, der ikke har haft erhvervserfaring som unge. Nedenfor ses nogle af konklusionerne fra rapporten Fra Fritid til Job (Rambøll, 2009):

  • Sandsynligheden for beskæftigelse er knapt 2½ gange højere for de unge indvandrere og efterkommere, der har haft et fritidsjob.
  • Blandt de, der har haft fritidsjob, svarer flere, at de i høj grad er enige i, at de har lyst til at være på arbejdsmarkedet, mens flere, der ikke har haft fritidsjob, svarer at de slet ikke er enige i, at de har lyst til dette.
  • Generelt set føler 9 ud af 10 unge, at de har fået et positivt udbytte af fritidsjobbet. Fritidsjobbet bidrager med øget selvtillid og anerkendelse for den unge. Fritidsjobbet påvirker sandsynligheden for beskæftigelse positivt, også når der tages hensyn til alder, køn, bopæl og forældres indkomst.
  • Fritidsjob påvirker uddannelse positivt, således at personer, der har haft et fritidsjob har større sandsynlighed for at tage en uddannelse end personer, som ikke har haft et fritidsjob.
  • Der er generelt enighed om at beskæftigelse og integration på arbejdsmarkedet har betydning for den generelle integration i samfundet. 69 % af de unge, som har haft fritidsjob, føler sig i høj grad som en del af samfundet, mens dette gør sig gældende for 44 % for unge, der ikke har haft fritidsjob.
  • 82 % af de unge, der har haft fritidsjob, føler, at de bidrager med noget til samfundet, mens 62 % af de unge uden tidligere fritidsjob kan genkende følelsen.

 

// Kontakt

Foreningen FISKEN

Dybbølsgade 61,
1721 København V.
Telefon: 33 31 97 55
CVR nummer: 29 14 50 67

Souschef, Muneeza Rosendahl
Mobil: 22 48 33 80
E-mail: mr@fritidsjobformidlingen.dk

Erhvervskvinde, Stine Bosse er protektor for FISKEN

© 2012 fritidsjobformidlingen.dk